In de Oderdelta in noordwest Polen nestelen flinke aantallen zeearenden. De herfst is een mooie periode om ze te fotograferen: de arenden vreten zich vol voor de winter en de herfst kleurt de fraaie wilde oevers. De Oder vormt hier, vlak voor het uitstromen in de Oostzee, een delta met verschillende vertakkingen en is op sommige plaatsen zo breed dat het de indruk geeft van een meer.
Vanuit plaatsjes als Stepnica wordt kleinschalig gevist in het gebied. Meevaren met de schippers is een goede gelegenheid om de arenden te fotograferen. De schippers kennen de plaatsen waar de vogels zich bij voorkeur ophouden. Door kleine vis uit te werpen wordt de boot gevolgd door een zwerm meeuwen, die de arenden erop attenderen dat er iets te halen valt. Als een arend wordt gesignaleerd, gaat er een grotere vis overboord. In een duikvlucht met snelheden tot 80km/uur grijpt de arend zijn prooi uit het water.

In de omgeving ligt ook het natuurreservaat Czarnocin. Het is een uitgestrekt vochtig gebied, grenzend aan het water. Konikpaarden en Schotse Hooglanders grazen in het gebied. Er is een goede kans op het waarnemen van vossen, zwijnen en vele soorten watervogels.

Voor foto's van het gebied: klik hier.zeearend

 
Oderdelta