Over de site:

Na het zien van de opzet van deze site zal het geen verrassing zijn, dat fotograferen een hobby is. Zelfgemaakte beelden vormen dan ook de kern van de site. Aan de andere kant is fotograferen ook een "belangrijke bijzaak", het gaat vooral om het rondstruinen buiten.
Hopelijk zijn de foto's niet alleen voor mijzelf de moeite van het bekijken waard. Als iemand er een opmerking over heeft, is hij bij deze uitgenodigd om die te maken:

contact

Naast de foto's is er ook aandacht voor een beperkte hoeveelheid algemene info, die betrekking heeft op het onderwerp van de fotografie.  Zo wordt, via de links, verwezen naar Nederlands natuurbeheer. Ik ben van mening, dat de activiteiten van bijv. de stichting "Het Limburgs Landschap" van essentieel belang zijn om de overgebleven karakteristieke natuur in de regio te behouden.
Het is de bedoeling, om de site uit te breiden met nieuwe onderwerpen en nieuwe beelden van de bestaande.  Recent
is o.a. een serie over de Oderdelta toegevoegd.


Over de technische achtergrond van de foto's:

De wat oudere opnames zijn dia's, die gescand zijn met een Minolta Scan Speed filmscanner (en VueScan© ) en vervolgens geschikt gemaakt voor het web. Meer recente opnames zijn digitaal.
De meeste z/w-portretten zijn  opnames op kleinbeeldfilm, gescand vanaf het negatief of de afdruk. Een enkele is een omzetting van digitaal beeld.

Beeldbewerking vindt plaats met Picture Window Pro
©, een weinig bekend maar krachtig fotobewerkingsprogramma. Voor geļnteresseerden: http://www.dl-c.com.
Er is een zeer hulpvaardig groep gebruikers actief op een forum: http://www.dl-c.com/board


home