arches panorama
Het Colorado Plateau in het zuidwesten van de Verenigde Staten is een hooggelegen gebied (boven 1500 mtr.) in de staten Colorado, Utah, Arizona en New Mexico.
Binnen relatief kleine afstand is er een groot aantal National Parks en State Parks, plus enkele National Monuments en het bekende Monument Valley, dat op Navajo grondgebied ligt.
Het gebied is woestijnachtig, dus droog, en in de zomerperiode warm. Het voorjaar is daarom heel geschikt om de regio te bezoeken. Vanwege de hoge ligging van bijv. Bryce Canyon NP (2500 mtr. en meer) is het 's nachts nog regelmatig koud. De North Rim van de Grand Canyon is tot laat in mei gesloten.
In het algemeen is het zicht er heel goed: gemiddeld in de zomer meer dan 200 km. Vanaf hooggelegen punten zijn geweldige uitzichten mogelijk. In de periode dat wij er waren werd het zicht helaas regelmatig beperkt doordat een harde wind veel stofdeeltjes in de lucht bracht. Anders dan in de zomer zijn er geen onweersbuien, die de lucht weer schoonspoelen.
Zelfs vroeg in het seizoen is het bij de Grand Canyon al redelijk druk. Daar staat tegenover, dat dezelfde uitzichten op een iets kleinere schaal ook bestaan in Canyonlands NP en Dead Horse Point SP. Terwijl de Grand  Canyon meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar te verwerken krijgt, is het buiten het hoogseizoen goed mogelijk om in Dead Horse Point met een hooguit een handjevol anderen van de vergezichten te genieten.

Een selectie van gemaakte foto's vind je hier. 
kaart
Nat. Geographic Society