panorama


Een jaar na de Kerry Way hebben mijn dochter en ik een groot deel van de Beara Way gelopen. Zoals de naam zegt, ligt deze wandeling op het schiereiland Beara in het zuidwesten van Ierland, op de grens van Cork en Kerry.
Het is een rondtrip met een paar extraatjes, zoals een dagtrip van Castletownbere naar Bere Island en van Allihies naar Dursey Island. We hadden 1 week ter beschikking en hebben ons beperkt tot het rondje, met start en finish bij Glengarriff.
De route is de laatste paar jaar aardig op de schop genomen. Daardoor klopt de route op het Ordnance Survey kaartmateriaal op veel plaatsen niet meer. Zo is de route van Glengarriff naar Adrigole verplaatst van de kuststrook naar de noordkant van de Sugarloaf Mountain. In verschillende andere etappes zijn kleinere wijzigingen doorgevoerd, waarschijnlijk om de toch wel vrij grote hoeveelheid asfalt wat te beperken. De wijzigingen zijn m.i. vrijwel altijd een vooruitgang.


BearaWay map
Copyright BearaTourism

De etappe tussen Adrigole en Castletownbere hebben we maar voor een klein deel kunnen lopen. Onderweg waarschuwden boeren voor een losgebroken gevaarlijke stier, "roaming the mountains". Het werd sterk aangeraden om af te dalen en het asfalt op te zoeken. Zodat we daar maar de duim hebben opgestoken.

klik hier om naar de foto's te gaan